NOS NieuwsAangepast

77 lichamen geborgen uit wrak Airbus

Uit het wrak van het Air France-toestel dat begin vorige maand werd teruggevonden op de bodem van de Atlantische Oceaan zijn al 77 lichamen geborgen. Twee lichamen werden buiten het vliegtuig aangetroffen, de rest zat nog in het toestel. Dat meldt de Braziliaanse vereniging van nabestaanden.

Het toestel stortte in juni 2009, tijdens een vlucht van Rio de Janeiro naar Parijs, neer in de oceaan. Alle 228 mensen aan boord kwamen om. Het was de grootste vliegramp in de geschiedenis van de Franse luchtvaartmaatschappij.

Identificatie

In de eerste weken na de crash werden vijftig lichamen uit het water gehaald. Pas in de loop van dit jaar ontdekten onderzeeërs waar het toestel terecht was gekomen, op bijna vier kilometer diepte.

Volgens de Braziliaanse vereniging van nabestaanden zijn er nog geen lichamen geïdentificeerd. De voorzitter van de vereniging denkt dat de Franse autoriteiten daar pas mee beginnen als de zoektocht is afgerond. Nabestaanden is gevraagd dna af te staan om te vergelijken.

Gas terug

Vorige week publiceerde een Frans onderzoeksteam een eerste samenvatting van de zwarte dozen die vorige maand boven water kwamen. Daaruit bleek dat de piloten verkeerde snelheidsmeldingen kregen op hun instrumenten, waardoor de automatische piloot steeds verder het gas terugnam.

Uiteindelijk verloor het vliegtuig daardoor te veel snelheid om in de lucht te kunnen blijven en stortte het in drieënhalve minuut naar beneden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl