NOS SportAangepast

De Waarheid volgens Aalbers

Voetbalclub Vitesse staat sinds 2010 onder het bewind van de Georgische zakenman Merab Jordania. Zijn komst ging gepaard met hernieuwde ambitie en hoop.

"Vitesse binnen drie jaar kampioen van Nederland", zo stelde hij.

Er was ooit iemand anders die dezelfde plannen had voor de Gelderse club: Karel Aalbers. En met hem is het uiteindelijk niet goed afgelopen bij Vitesse.

Aalbers zorgde er in de jaren '80 en '90 hoogstpersoonlijk voor dat Vitesse weer een club van belang werd in het Nederlandse betaalde voetbal. Hij stuwde de club op vanuit de eerste divisie naar het hoogste niveau en zelfs naar de derde plaats in de eredivisie.

Gelredome, Nuon

En passant zorgde hij er ook voor dat Nieuw Monnikenhuizen verruild werd voor een multifunctioneel stadion, het Gelredome.

Uiteindelijk werd Aalbers door hoofdsponsor Nuon gedwongen het veld te ruimen. Hij werd zelfs vastgezet op verdenking van valsheid in geschrifte en zelfverrijking. Maar alle beschuldigingen werden door de rechter van tafel geveegd. Op één na, een fiscale overtreding.

Ondanks verwoede pogingen is Aalbers er niet in geslaagd zijn positie terug te krijgen bij Vitesse. Nu, elf jaar na zijn vertrek, kijkt hij in Andere Tijden Sport terug op een turbulente regeerperiode bij zijn grote liefde.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl