Superieur Barcelona wint CL-finale

Barcelona is voor de vierde keer in de geschiedenis de beste voetbalploeg van Europa.

In de finale van de Champions League klopte de ploeg Manchester United: 3-1. Barcelona was op de openingsfase na superieur.

United begon sterk en was tien minuten de baas, waarna Barcelona het zoetjesaan welletjes vond. Ongrijpbaar combinerend werd het middenveld in bezit genomen en al snel snakte de Engelse defensie naar adem. De 1-0 van Pedro, na een prachtige pass van Xavi, was het logische gevolg.

Manchester wankelde, maar plots was daar Wayne Rooney, die na een dubbele een-twee knap raak schoot. Barca raakte niet van slag, combineerde verder en United kwam voor rust nog een paar keer goed weg.

Villa beslist duel met mooi schot

Barcelona ging na rust op dezelfde voet verder en een treffer kon ook nu niet uitbljven. Nadat Edwin van der Sar in zijn laatste officiële wedstrijd een uithaal van Dani Alves nog had gekeerd, werd hij even later wel geklopt door Lionel Messi.

United trok ten aanval, maar dat leverde geen zwaar offensief op. Barcelona bleef veel gevaarlijker, maakte in een mum van tijd weer een einde aan de aanvallende aspiraties van Manchester en kreeg ook weer grote kansen. Het was aan David Villa om met een prachtig schot de 3-1 te maken.

Manchester wist er weer geen offensief uit te persen. Barcelona (met Ibrahim Afellay als late invaller) drong minder aan en meer ellende bleef United bespaard.