NOS NieuwsAangepast

Grease-acteur Jeff Conaway overleden

In een ziekenhuis in Los Angeles is de acteur Jeff Conaway overleden. Conaway, die beroemd werd met rollen in de film 'Grease' en de tv-serie 'Taxi', was de afgelopen jaren vooral in de publiciteit vanwege zijn drugsverslaving.

Conaway werd in 1950 geboren in New York. Acteren werd hem met de paplepel ingegoten: zijn moeder was actrice en zijn vader acteur en manager. Op zijn tiende had hij al een rol op Broadway.

Op Broadway speelde hij ook in de musical 'Grease', waarin hij de hoofdrol van Danny Zuko vertolkte. In de filmversie moest hij echter genoegen nemen met een kleinere rol; John Travolta werd gecast voor de hoofdrol. Conaway speelde Kenickie, de beste vriend van Zuko, die zijn vriendin zwanger maakt.

Kleine rolletjes

In hetzelfde jaar dat 'Grease' uitkwam, nam Conaway een rol aan in de tv-serie 'Taxi'. Hij speelde daar de rol van aspirerend acteur Bobby Wheeler, die bijverdient als taxichauffeur.

Hij werd twee keer genomineerd voor een Golden Globe, maar toch verliet hij de serie na drie seizoenen.

Ook Conaways eigen carrière verliep maar niet zoals hij graag wilde. Na 'Taxi' en 'Grease' volgden voornamelijk kleine rolletjes op tv, zoals in de sciencefictionserie 'Babylon 5' en de soap 'The Bold and the Beautiful'.

Verslaafd

Ondertussen raakte Conaway steeds verder verslaafd aan cocaïne en pijnstillers, naar eigen zeggen om rugpijn te bestrijden. Hij deed mee aan de realityserie 'Celebrity Rehab', waarin bekende Amerikanen proberen af te kicken. Het lukte niet om de drugs af te zweren.

"Hij deed zo zijn best om clean te worden", zei zijn manager bij zijn overlijden. "Als hij die rugpijn niet had gehad, was het hem denk ik gelukt."

Coma

Twee weken geleden werd Conaway opgenomen in het ziekenhuis, nadat hij bewusteloos was aangetroffen. De Amerikaanse pers sprak van een overdosis, maar dat werd door zijn managers tegengesproken. Volgens zijn artsen leed hij aan een longontsteking met bloedvergiftiging.

Conaway werd sindsdien in een kunstmatige coma gehouden. Zijn familie besloot gisteren de beademing uit te zetten. Conaway overleed vanmorgen in aanwezigheid van zijn familie en dominee.

Jeff Conaway is 60 jaar geworden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl