Dallas Mavericks naar NBA-finale

Dallas Mavericks heeft zich geplaatst voor de finale van de NBA. De ploeg won thuis het vijfde duel in de play-offs van de Western Conference met Oklahoma City Thunder met 100-94 en bracht met de overwinning de eindstand op 4-1.

Met amper vijf minuten tot de buzzer keek Dallas tegen een achterstand van zes punten aan. Maar die laatste minuten werden goed benut, want met veertien punten (tegen vier voor Oklahoma) wisten de Mavericks de zege alsnog veilig te stellen.

Dirk Nowitzki speelde met 26 punten weer een hoofdrol bij de Mavericks. De Duitser bracht zijn team 74 seconden voor tijd met een driepunter eindelijk op voorsprong: 95-94. Dallas, waar ook Shawn Marion tot 26 punten kwam, gaf die voorsprong niet meer weg. Bij Oklahoma City Thunder was Russell Westbrook met 31 punten het meest trefzeker.

Dallas, dat in 2006 ook al eens de finale haalde, neemt het in de eindstrijd op tegen Miami Heat of Chicago Bulls. Als het Miami wordt, krijgt de NBA dezelfde finale als in 2006. Destijds klopte Miami Dallas met 4-2.