NOS NieuwsAangepast

Zware NAVO-aanvallen op Tripoli

NAVO-gevechtsvliegtuigen hebben zware aanvallen uitgevoerd op de Libische hoofdstad Tripoli. Getuigen zeggen dat er in een klein half uur zo'n twintig bombardementen uitgevoerd zijn.

De aanvallen leken gericht op de wijk van kolonel Kadhafi's residentie. Volgens de Libische autoriteiten zijn zeker drie mensen gedood.

Het was mogelijk de zwaarste aanval op Tripoli sinds het begin van de NAVO-bombardementen op 19 maart. De acties moeten voorkomen dat Kadhafi's troepen burgers aanvallen.

Helikopters

Gisteren zei de Franse minister Longuet van Defensie dat naast Frankrijk ook Groot-Brittannië helikopters naar Libië zou sturen. Dat veroorzaakte ophef omdat de Britse parlementsleden daar niets van wisten.

De Britse minister van Defensie zegt dat het nog helemaal niet zeker is of Groot-Brittannië helikopters naar Libië stuurt. Volgens hem is er nog geen besluit is genomen en houdt hij alle opties open.

Gerichter

De Libische opstandelingen hebben de NAVO gevraagd om helikopters te sturen. Ze vinden dat de bombardementen van gevechtsvliegtuigen niet nauwkeurig genoeg zijn om Kadhafi op de knieën te krijgen.

Helikopters kunnen gerichter schieten omdat ze dichter bij de grond aanvallen uitvoeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl