NOS Sport

Kampong mede door goal Van der Weerden onderuit tegen Rot-Weiss in EHL

Samenvatting Kampong - Rot-Weiss Köln

Voor Kampong is de Euro Hockey League voorbij. Nadat er in de voorronde nog met 4-0 gewonnen werd van Uhlenhorst Mülheim, was een andere Duitse ploeg in de kwartfinale duidelijk te sterk. Rot-Weiss Köln plaatste zich mede dankzij een rake strafcorner van Mink van der Weerden met 1-2 voor de halve finales.

In de voorgaande zes edities van de EHL speelden Kampong en Rot-Weiss al vijfmaal vroeg in het toernooi tegen elkaar. De Duitsers wonnen slechts twee van die ontmoetingen, waaronder de laatste confrontatie in 2019.

Vanavond was Rot-Weiss, dat gecoacht wordt door de Nederlander Pasha Gademan, in het Wagener Stadion in Amstelveen sterker vanaf de openingsfase. Voormalig Oranje-international Van der Weerden had al drie strafcorners gemist, toen de Duitse kampioen kort voor rust opnieuw een buitenkansje kreeg. Van der Weerden stond op dat moment langs de kant, waardoor zijn ploeggenoot Tom Grambusch mocht aanleggen bij een strafcorner. De Duitser deed dat wel succesvol: 0-1.

191-voudig Oranje-international Mink van der Weerden aan de bal voor het Duitse Rot-Weiss Köln.

Aan de overkant mocht Jip Janssen het voor rust driemaal proberen bij een strafcorner, maar hij slaagde er niet in om de Belgische topkeeper Vincent Vanasch te verslaan.

Na rust ging de Utrechtse ploeg van coach Roelant Oltmans op zoek naar de gelijkmaker. Vooral via de snelle spits Terence Pieters probeerde Kampong er nog wat van te maken, maar de Duitse defensie gaf geen krimp.

Aan de overkant zorgde Van der Weerden aan het einde van het derde kwart uit een strafcorner voor de 0-2. Er was nog enige twijfel of de bal de cirkel had verlaten, maar de videoscheidsrechter oordeelde dat de treffer geldig was.

Bloemendaal speelt zaterdag in halve finale

In de voorlaatste minuut wist Kampong eindelijk te scoren. Janssen raakte bij een strafcorner eerst nog de paal, maar mocht opnieuw aanleggen en pushte nu wel keihard raak. De Utrechters konden daarna nog eenmaal een aanval opzetten, maar de bal wilde er niet in.

In de halve finale speelt Rot-Weiss zondag tegen het Engelse Surbiton. De andere halve finale gaat zaterdag tussen Bloemendaal en het Spaanse Club de Campo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl