Groningen schakelt Heracles uit

FC Groningen heeft de finale van de play-offs om een ticket voor de Europa League bereikt. De 3-2 nederlaag bij Heracles werd thuis weggepoetst: 2-1.

Donderdag was Heracles de betere ploeg, nu had FC Groningen de overhand.

Na een kwartier zag Petter Andersson een mooie slalom nog gestuit door Remko Pasveer, een kwartier later scoorde hij wel, uit een vlotte aanval via Fredrik Stenman en Dusan Tadic. De laatste schoot vlak voor rust hard voorlangs.

Direct na de rust stuurde Stenman Tadic diep; de Serviër gaf een voorzet op maat (zijn zoveelste dit seizoen), die door Oluwafemi Ajilore werd ingetikt.

Heracles drong FC Groningen daarna terug, maar kwam niet verder dan de door Glynor Plet ingekopte 2-1.

Onder eigen niveau gespeeld

"We hebben het in Almelo laten liggen", besefte coach Peter Bosz.

In die wedstrijd had Heracles vaker kunnen scoren en kreeg de ploeg twee keer heel snel na de eigen goals een treffer tegen.

Bosz: "De marge had groter moeten zijn dan één treffer. En we hadden vandaag te veel spelers die onder hun niveau speelden. En dat is in zo'n wedstrijd niet genoeg. Dan moet je top zijn."

Op karakter

Pieter Huistra, trainer van de thuisclub, prees de verbetering die zijn formatie liet zien ten aanzien van de heenwedstrijd. "We hebben het met zijn allen op karakter op de streep getrokken. Zeker na de rode kaart voor Tim Sparv."

De middenvelder kreeg een kwartier voor tijd, bij 2-0, zijn tweede gele kaart na het vasthouden van Mark Jan Fledderus. Een discutabele beslissing van scheidsrechter Van Boekel vond het Groningse kamp. Huistra: "Beide kanten deden alles om te winnen. Het was niet slim van Tim, maar ik vond het ook zwaar gestraft."

Om de voorronde van de Europa League te bereiken moet FC Groningen over twee wedstrijden afrekenen met ADO Den Haag. Een lastige opgave, beseft Huistra. "Dat is een team op ons niveau. Maar ik ben blij dat we tot het einde van het seizoen meedoen."

Donderdag wordt de eerste wedstrijd gespeeld in Den Haag (20.00 uur), zondag is de return in Groningen (12.30 uur).