NOS NieuwsAangepast

William en Kate terug van huwelijksreis

William en Kate hebben hun huwelijksreis afgesloten. Buckingham Palace liet weten dat ze "geweldig genoten" hebben van hun tiendaags verblijf op de Seychellen. In de Britse media was al gespeculeerd dat de twee op de archipel in de Indische Oceaan verbleven, maar dit was voor het eerst dat van koningshuize werd gemeld waar de honeymoon werd doorgebracht.

"Ze zijn dankbaar dat de regering van de Seychellen heeft geholpen hun verblijf bijzonder en gedenkwaardig te maken", aldus een woordvoerder. Het hoofd van de plaatselijke VVV liet weten dat ze "gelukkig en duidelijk tevreden over hun verblijf" vertrokken.

De minister van Buitenlandse Zaken van de Seychellen had eerder deze week nog laten weten niet te kunnen zeggen of William en zijn bruid in zijn land verbleven. "Mensen komen hier juist om dat soort vragen achter zich te laten. Onze bevolking meent dat we er niet te luid over hoeven praten."

Kustwacht

De eilandengroep, 1500 kilometer uit de kust van Kenia, staat bekend om zijn tropische stranden en blauwe zee. Er wonen 90.000 mensen. William en Kate waren al eens eerder samen op de Seychellen geweest.

De twee verbleven dit keer op het villa-eiland Nord. Drie boten van de kustwacht hielpen nieuwsgierigen uit de buurt te houden en het prinselijk paar heeft de bemanning daar op hun laatste vakantiedag persoonlijk voor bedankt.

William en Kate trouwden eind vorige maand, maar besloten de huwelijksreis een weekje uit te stellen. Na een weekend met zijn tweeën ging William eerst nog even aan het werk als helikopterpiloot bij de RAF.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl