NOS NieuwsAangepast

Strauss-Kahn vrijgelaten uit cel

Dominique Strauss-Kahn is op borgtocht vrijgelaten. Een rechter in New York heeft de opdracht getekend om de oud-IMF-topman vrij te laten en even voor tienen kwam hij uit de gevangenis.

Strauss-Kahn zat vijf dagen vast, omdat hij wordt verdacht van verkrachting van een kamermeisje in een hotel in New York.

De Amerikaanse autoriteiten hebben bevestigd dat hij is overgedragen aan het beveiligingsbedrijf dat zorg moet dragen voor zijn huisarrest.

Huisvesting

Gisteren stemde de rechter al in met vrijlating op borgtocht, maar er ontstonden problemen over de huisvesting. Bewoners van het appartementencomplex waar Strauss-Kahn heen zou gaan, maakten bezwaar.

Volgens de advocaat van Strauss-Kahn lag het aan de media-aandacht dat zijn cliënt niet naar de locatie van zijn keuze kon. Er stond een enorme hoeveelheid cameraploegen voor de deur. Ook zouden journalisten het gebouw zijn binnengedrongen om met de vrouw van Strauss-Kahn in contact te komen.

Paspoort

Waar de Fransman nu heen is, is onduidelijk. Vermoedelijk zorgt het bedrijf dat hem moet bewaken voor een veilige locatie. Het paspoort van Strauss-Kahn is ingenomen en hij heeft een elektronische enkelband om.

Op 6 juni moet hij voor de rechter komen om de officiële aanklacht aan te horen. Hij mag dan zeggen of hij schuldig of onschuldig is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl