NOS NieuwsAangepast

Amerikaanse overheid klaar voor zombies

De Amerikaanse overheid is er klaar voor als de zombies komen. Het Center for Disease Control, het Amerikaanse RIVM, geeft op zijn website tips en trucs om uit handen van de ondoden te blijven.

"We kunnen ons voorbereiden op allerlei rampen. Neem bijvoorbeeld een zombie-apocalyps", staat er te lezen op de site. "Ja, lach maar. Als het echt gebeurt, ben je blij dat je dit gelezen hebt."

Het CDC adviseert in ieder geval een overlevingspakket samen te stellen met voldoende water, eten en medicijnen. Ook kopieën van belangrijke documenten als paspoort of rijbewijs horen daarin thuis.

Vluchten

Daarnaast is het van belang van tevoren een vluchtplan op te stellen voor je gezin. Daarbij moeten twee plekken worden afgesproken waar het gezin naartoe kan vluchten: eentje dicht bij huis en eentje verder weg.

"Als zombies hongerig zijn, zullen ze niet stoppen totdat ze eten hebben, oftewel hersenen. Dat betekent dat je snel de stad zult moeten verlaten! Plan verschillende routes zodat de vleeseters geen kans hebben!"

Voorlichting

De zombietips zijn een nauwelijks verhulde poging Amerikanen tips te geven die ook bij een reguliere natuurramp gebruikt kunnen worden. "Deze plannen kan je ook gebruiken bij overstromingen, aardbevingen of andere noodsituaties", herhaalt de schrijver met enige regelmaat.

De schrijver voegt eraan toe dat als de zombies komen, de organisatie "net zo zal handelen als bij elke epidemie".

"Het CDC zal hulp bieden aan steden die te kampen hebben met zombies. Dan kun je denken aan consultatie, laboratoriumtesten en infectiepreventie (bijvoorbeeld quarantaine)."

Populair

In het artikel wordt ook verteld dat er een wetenschappelijk naam voor de aandoening van zombies bestaat: Ataxic Neurodegenerative Satiety Deficiency Syndrome.

De schrijver van het stuk zegt geïnspireerd te zijn door de wederopstanding van het zombiegenre in de Amerikaanse populaire cultuur. Recentelijk scoorden tv-series als 'Walking Dead' en films als 'Zombieland' goed bij het publiek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl