NOS SportAangepast

Acht keer Andere Tijden Sport

Na de succesvolle wintertrilogie van begin 2011, die met gemiddeld 1,3 miljoen kijkers de boeken in gaat als de best bekeken serie tot dusver, maakt de Andere Tijden Sport-équipe zich op voor een nieuwe achtdelige reeks.

Vanaf zondag 5 juni staan acht zondagen op rij sport en geschiedenis centraal in het gezamenlijke programma van de VPRO en de NOS.

Vier pioniers en Ronaldo

De eerste vier delen gaan over de bijzondere verhalen van de 'pioniers' Karel Aalbers (ex-voorzitter Vitesse), tafeltenniskampioene Bettine Vriesekoop, judoka Anton Geesink en Willy Stähle, voormalig wereldkampioen waterskiën en Nederlands sportvrouw van het jaar 1971. Aflevering vijf gaat over de Eindhovense jaren van de Braziliaanse topvoetballer Ronaldo die in juni 2011 afscheid neemt.

Tour de France

Tijdens de Tour de France komen drie historische wielerverhalen uit de jaren tachtig en negentig aan bod. Zo is er een aflevering over de dag dat Joop Zoetemelk de Tour de France won. De afleveringen staan steeds op zondag om 22.00 uur geprogrammeerd op Nederland 1. Vanwege de zomerstop is er op de genoemde zondagen geen NOS Studio Voetbal.

Afleveringen

5 juni - De waarheid volgens Karel Aalbers 12 juni - Bettine: bloed, zweet en tranen 19 juni - De nacht van Anton Geesink 26 juni - Verliefd op Willy Stähle 3 juli - Ronaldo, de Eindhovense jaren 10 juli - Ruzie in het peloton 17 juli - Winnen op Alpe d'Huez 24 juli - De dag dat Joop de Tour won

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl