NOS NieuwsAangepast

Obama's beveiliging blundert op Twitter

De Secret Service moet duidelijk nog wennen aan Twitter. De Amerikaanse veiligheidsdienst, die onder andere president Obama beschermt, heeft sinds maandag een officieel account, maar heeft nu al een genante tweet moeten wissen.

"Ik moet de berichtgeving van Fox News in de gaten houden", verzuchtte een medewerker gisteren. "Ik kan dat gezeur niet uitstaan."

Het is niet bekend over welke reportage de tweet ging, maar Amerikaanse media speculeren dat het om een verhaal ging over Vito LaPinta, een 13-jarige scholier die op Facebook Obama waarschuwde op te passen voor zelfmoordaanslagen na de dood van Bin Laden. Die mededeling werd door de Secret Service abusievelijk gezien als een bedreiging.

Eigen account

De tweet over Fox werd snel ingetrokken, maar niet voordat hij al vele malen door de 20.000 volgers was geretweet, doorverteld.

Volgens de Secret Service was de twitteraar in de overtuiging dat hij op zijn eigen account aan het tikken was. De medewerker zal voortaan niet meer worden ingezet op het officiële kanaal, zegt de Secret Service.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl