NOS NieuwsAangepast

Kruisiging blijkt zelfmoord

Een Zuid-Koreaanse man die vorige maand gekruisigd werd gevonden in een groeve, blijkt zelfmoord te hebben gepleegd. Tot die conclusie komt de politie na een reconstructie.

De 58-jarige Kim werd enkele dagen na Pasen gevonden in de verlaten mijn. Hij was met spijkers vastgenageld aan een groot kruis.

Kim was slechts gekleed in een onderbroek, had een doornenkrans op zijn hoofd en een steekwond in zijn zij, precies zoals Jezus stierf volgens de Bijbel.

Boor

In de buurt van het kruis werd een uitleg gevonden over hoe een kruisiging door één persoon is uit te voeren. Ook werd een boor aangetroffen die Kim had gebruikt om gaten in zijn handen te boren, zodat het niet nodig was de spijkers met een hamer door zijn handen te slaan.

Verder werd op de spijkers en kleding van Kim slechts zijn eigen dna teruggevonden. Ook had hij zelf de balken gekocht die voor het kruis gebruikt waren.

De politie stelt dat Kim de zelfmoord al een tijd lang plande. Enkele dagen voor zijn zelfmoord zegde hij het abonnement van zijn mobieltje op en haalde hij zijn bankrekening leeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl