NOS NieuwsAangepast

62 aanhoudingen bij kampioensfeest Ajax

In Amsterdam zijn na de huldiging van landskampioen Ajax geen ernstige incidenten geweest. Grootschalige rellen zijn uitgebleven, maar de ME heeft wel een aantal charges moeten uitvoeren.

De politie meldt dat er 62 mensen zijn opgepakt. Van hen zitten er nog 42 vast. De meesten hebben zich schuldig gemaakt aan openlijke geweldpleging.

Gedrang

Aan het eind van de huldiging op het Museumplein raakten in het gedrang enkele tientallen mensen gewond. Dat gebeurde toen de spelersbus vertrok van het Museumplein. Er waren wat vechtpartijtjes en de 80.000 fans hadden moeite om weg te komen.

Achter het podium werden de gewonden in een noodhospitaal behandeld. Rond 21.30 uur was het plein leeg. In de Amsterdamse binnenstad bleef het daarna nog lang druk.

Burgemeester Van der Laan is over het algemeen tevreden. De meeste fans hebben zich volgens hem keurig gedragen.

Helden

De spelers van FC Twente zijn in Enschede als helden ontvangen. De spelersbus kwam tijdens de reis vanaf de luchthaven Twente naar de brouwerij van Grolsch in Enschede vast te staan in de rood-witte mensenmassa. Na een rit van ruim vijf uur kwamen de spelers om 01.30 uur aan.

Dertien Enschedeërs zijn aangehouden wegens vernielingen, openbare dronkenschap en mishandeling.

Ondanks de verloren wedstrijd van gisteren, wordt Twente vandaag wel gehuldigd. Dat is voor het winnen van de KNVB-beker, vorige week zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl