NOS SportAangepast

Djokovic klopt Nadal ook in Rome

Novak Djokovic heeft het toernooi van Rome gewonnen.

Net als vorige week in de finale in Madrid versloeg de Serviër de Spanjaard Rafael Nadal. En ook in Rome won Djokovic in straight sets: 6-4 en 6-4.

Djokovic was na zijn drie uur durende gevecht met Andy Murray de uitputting nabij, maar oogde tegen Nadal weer zo fris als een hoentje. Een tweede break bij 5-4 leverde hem de set op en in de tweede set stond hij al snel met 2-0 voor.

Nadal kwam net zo snel weer langszij en ondanks een reeks breekkansen over en weer, verliep het vervolg op service, tot de tiende game. Op eigen opslag werkte Nadal drie matchtpoints weg, maar op het vierde wedstrijdpunt moest hij passen.

Vierde zege dit jaar op Nadal

Voor Nadal was het de vierde keer dit jaar dat hij moest buigen voor de Serviër. Die was hem behalve vorige week op het gravel in Madrid ook de baas in de finale van de hardcourttoernooien in Miami en in Indian Wells en boekte zijn 37ste zege op rij in dit kalenderjaar.

De overwinning van Djokovic in Madrid was volgens velen deels het gevolg van de condities aldaar. Die zouden in zijn voordeel zijn. De omstandigheden in Rome lijken echter op die op Roland Garros, al jaren het domein van de Spanjaard.

Nadal: "Roland Garros is toch weer een ander verhaal. Dat gaat over vijf sets. Maar mijn complimenten aan Novak, voor een groots toernooi en groots seizoen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl