NOS VoetbalAangepast

West Ham United naar Championship

West Ham United komt volgend seizoen niet meer uit in de Premier League.

De ploeg van trainer Avram Grant verloor zondag met 3-2 bij concurrent Wigan Athletic. Met nog één duel voor de boeg is degradatie niet meer te voorkomen.

Voor de twee andere degradatieplaatsen komen nog vijf clubs in aanmerking: Blackburn Rovers (40 punten), Wolverhampton Wanderers (40 punten), Birmingham City (39 punten), Blackpool (39 punten) en Wigan (39 punten).

Goal Van Persie baat niet

Arsenal verloor op eigen veld met 1-2 van Aston Villa. Robin van Persie maakte vlak voor tijd het doelpunt voor de thuisploeg, die door de nederlaag de tweede plaats aan Chelsea moeten laten. International Darren Bent scoorde in de eerste helft twee keer voor Villa.

Chelsea speelde eerder op zondag met 2-2 gelijk tegen Newcastle United, met Tim Krul in het doel. Arsenal kan nog terugvallen naar de vierde plaats, waardoor de ploeg van trainer Arsène Wenger in de voorronde van de Champions League belandt. Bekerwinnaar Manchester City staat op twee punten en moet nog een wedstrijd inhalen.

Spurs kloppen Liverpool

Liverpool, met Dirk Kuijt en Luis Suarez de gehele wedstrijd in actie, verloor op eigen veld met 0-2 van Tottenham Hotspur. Rafael van der Vaart maakte de openingstreffer voor de bezoekers uit Londen. De Spurs klommen over Liverpool naar de vijfde plaats, die recht geeft op deelname aan de Europa League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl