NOS SportAangepast

Zhang Jike verovert wereldtitel

Zhang Jike is voor het eerst in zijn carrière wereldkampioen tafeltennis geworden. De 23-jarige Chinees versloeg in Rotterdam in de finale landgenoot en titelhouder Wang Hao met 4-2: 12-10, 11-7, 6-11, 9-11, 11-5, 14-12.

Wang had vanaf de eerste balwisseling moeite met het immens hoge tempo van de vier jaar jongere Zhang, die eerder op de dag in de halve finale ook al te sterk was voor de Duitser Timo Boll, en verloor de eerste twee games. Puur op ervaring vocht de routinier, die het spel met succes wist te vertragen, zich terug tot 2-2.

Nadat Zhang het vijfde bedrijf naar zich toe had getrokken, kreeg hij in de zesde game op 10-5 maar liefst vijf matchpoints. De jonge Chinees besefte plotseling dat hij op het punt stond om wereldkampioen te worden en blokkeerde prompt. Wang kwam op miraculeuze wijze terug tot 10-10, werkte nog een zesde matchpoint weg en kreeg vervolgens een gamepoint.

Zhang rechtte echter bijtijds de rug en pakte drie punten op rij. Dolgelukkig liet de nieuwe wereldkampioen, die vorig jaar met de Chinese ploeg de mondiale titel veroverde en in Ahoy voor het eerst individueel een gooi naar een WK-plak mocht doen, zich op zijn rug vallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl