NOS SportAangepast

Eindelijk WK-medaille voor Boll

Timo Boll heeft zich verzekerd van een individuele WK-plak. Eindelijk, want het is pas zijn eerste in zijn toch al imposante carrière. De Duitse tafeltennisser drong in Rotterdam door tot de halve eindstrijd en is daardoor zeker van een bronzen medaille.

Boll werd dertien keer Europees kampioen (individueel, dubbel en teamwedstrijd), won vijf keer de Europese Top-12 en is de nummer twee van de wereld. Op WK's en op de Spelen bleef individueel succes echter uit; hij won 'slechts' olympisch zilver in de teamwedstrijd en WK-zilver in het dubbel en met de Duitse ploeg.

Na zijn overtuigende 4-1 zege op Chen Qi is de 30-jarige Boll de enige niet-Chinees in de halve finales van zondag.

Talent Ma klopt vedette Ma

Voor Ma Lin, met zijn 31 jaar een jaar ouder dan Boll, viel het doek in de kwartfinales. De vedette werd afgedroogd door zijn negen jaar jongere landgenoot Ma Long: 5-11, 9-11, 4-11, 11-4 en 7-11.

Ma Lin geldt als een grootheid in het tafeltennis. Na zijn olympische titel in het dubbelspel (in 2004 met Chen Qi) pakte hij in 2008 voor eigen publiek zowel individueel als met het Chinese team olympisch goud. Met zeventig eindzeges in grote toernooien is hij recordhouder.

Op WK's won hij in het enkelspel zilver (1999, 2005, 2007) en brons (2009). Het goud zit er ook dit keer niet in. Met betraande ogen verliet Ma Lin na zijn uitschakeling de speelzaal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl