NOS NieuwsAangepast

Man overlijdt in Fukushima 1

In Japan is een werknemer van de Fukushima 1 kerncentrale overleden. De man van in de zestig verloor het bewustzijn een uur nadat hij zaterdag op zijn werk in de centrale was gekomen. Het was zijn tweede werkdag.

De man droeg apparatuur toen hij plotseling in elkaar zakte. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht waar hij later overleed. Waaraan hij is overleden, is nog niet duidelijk.

Volgens een woordvoerder van Tepco heeft zijn dood niet met radioactieve straling te maken. De man droeg beschermende kleding, handschoenen en een masker.

De man is de eerste werknemer van de kerncentrale die is overleden sinds de aardbeving en de daaropvolgende tsunami. Twee medewerkers kwamen om door de tsunami zelf, op 11 maart.

Demonstratie

In de Japanse hoofdstad Tokio is opnieuw geprotesteerd tegen het gebruik van kernenergie. Sinds de kernramp bij de centrale van Fukushima heeft het vertrouwen in de veiligheid van kerncentrales in Japan een flinke knauw gekregen.

Een groep demonstranten verzamelde zich onder meer voor het kantoor van Tepco, de Japanse eigenaar van de kerncentrale. De politie verhinderde dat de betogers het gebouw binnen konden komen.

De demonstranten eisen strengere veiligheidsmaatregelen voor kerncentrales, omdat Japan vaak door aardbevingen wordt getroffen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl