NOS NieuwsAangepast

Liquidatie ternauwernood voorkomen

Een liquidatie door zware criminelen is ternauwernood voorkomen. Een drugsbende had het mogelijk gemunt op medewerkers van een bedrijf in Apeldoorn.

De politie kwam in actie, nadat bij Meld Misdaadanoniem gisteren een tip was binnengekomen dat de bende het op de betreffende medewerkers had voorzien. De bendeleden zijn nog op vrije voeten.

De criminelen waren in de veronderstelling dat de onderneming verantwoordelijk was voor het onderscheppen van 500 kilo cocaïne met een waarde van veertig miljoen euro.

Met inhoud

De drugs uit Ecuador zaten verstopt in uitgeholde ananassen. Deze partij zat in een container die vorige maand in de haven van Antwerpen aankwam. De douane ontdekte de cocaïne en haalde de drugs uit de ananassen. De bende wist dat niet.

De vruchten werden onder toezicht van de politie naar het bedrijf in Apeldoorn vervoerd, in de hoop dat zo de opdrachtgevers van het drugstransport opgepakt konden worden. Het transport van de ananassen naar Apeldoorn leidde niet tot aanhoudingen.

De criminelen dachten dat een rivaliserende bende de ananassen met inhoud heeft gestolen en vermoedden dat medewerkers van het bedrijf daar deel van uitmaakten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl