NOS VoetbalAangepast

Nederlanders zetten in op Twente

De meerderheid van de Nederlanders (58 %) denkt dat FC Twente zondag op de laatste speeldag ten koste van Ajax de landstitel pakt.

Iets meer dan een derde (34%) zet zijn geld op de club uit de hoofdstad.

Dat blijkt uit een representatieve peiling van onderzoeksbureau No Ties, uitgevoerd in opdracht van de NOS.

Meer dan de helft (53%) denkt bovendien dat het winnen van de KNVB-beker afgelopen zondag een voordeel is voor de Tukkers. 21% is daarentegen juist van mening dat de winst een nadeel is en 26% weet niet of het invloed heeft op de beslissing van de kampioensstrijd.

Vooral Amsterdammers verwachten vanzelfsprekend dat Ajax wint (73%). Volgens de rest van Nederland heeft FC Twente echter de beste papieren.

Ontknoping live

Dat Nederland komende zondag volledig is de ban zal zijn van de afloop, bleek ook uit de peiling. Bijna de helft (45%) van de Nederlanders gaf aan van plan te zijn het eredivisieslot op een of andere manier 'live' te gaan volgen.

Op nos.nl wordt de hele zondagmiddag verslag gedaan van de ontknoping. De bezoeker kan via de webcam een kijkje nemen in de studio van Langs de Lijn. Vanuit de Arena houden Bas Ticheler en Andy Houtkamp de luisteraar op de hoogte en ook bij de andere wedstrijden zitten commentatoren.

Daarnaast wordt u op dezelfde pagina ook in tekst op de hoogte gehouden van de laatste stand van zaken bij Ajax-Twente.

Dezelfde updates zijn te vinden op het Twitter-account van Studio Voetbal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl