Li Jiao en Li Jie verder op WK

Li Jiao»
Li Jiao NOS

Li Jiao en Li Jie hebben op de WK tafeltennis de tweede ronde bereikt in het vrouwenenkelspel.

Voor de overige vier Nederlandse speelsters, Britt Eerland, Elena Timina, Yana Timina en Linda Creemers, viel in Rotterdam in de eerste ronde direct het doek.

Li Jiao had een flinke kluif aan het 18-jarige Duitse talent Sabine Winter, maar de ervaren speelster liet het niet op een beslissende game aankomen: 4-2.

Li Jie had het twee games lastig met Aleksandra Privalova, maar nadat ze die met 11-9 en 12-10 binnengesleept had, was de Wit-Russin gebroken: 4-0.

"Guo is niet onverslaanbaar"

De nederlagen van Eerland, Creemers en de zusjes Timina lagen voor de hand, want van hun opponenten hebben er drie een beschermde status op de WK.

De zeventienjarige Eerland had het niet erg getroffen bij de loting met Guo Yue. De Chinese werd in 2007 wereldkampioene en ook in het dubbel- en gemengddubbelspel én met haar land veroverde ze WK-goud.

Guo gunde Eerland geen enkele game, maar weggeslagen werd ze evenmin. "Ze speelt veel sneller dan ik. Ik moet nog veel leren, wil ik een kans maken. Ik ben van Guo onder de indruk, maar onverslaanbaar is ze niet", aldus Eerland, die zich 's avonds in het dubbelspel (met Creemers) niet kon revancheren op Guo.

Dubbelspel

Li Jiao en Li Jie plaatsen zich dinsdagavond ook nog voor de achtste finales in het vrouwendubbelspel. Ze versloegen de sterke Zuid-Koreanen Seok Ha-jung en Yang Ha-eun in zeven games: 4-3.

Li Jiao en Li Jie stuiten donderdag in de achtste finales op de als tweede gerangschikte Chinese combinatie Ding Ning/Guo Yan.

Deel deze pagina
Dit artikel zit in dossier...

Tafeltennis: WK 2011

Audio Reacties

 • "Het ging niet makkelijk" bij Li Jiao De reactie van Li Jiao na haar moeizame overwinning op Sabine Winter in de eerste ronde van de WK tafeltennis.
 • Eerland hoopte op een game tegen Guo De reactie van Britt Eerland na haar kansloze nederlaag tegen Guo Yue in de eerste ronde van de WK tafeltennis.

Video Samenvattingen + reacties

De WK tafeltennis is nu echt begonnen. Met de Nederlandse topspeelsters in actie. Waarbij het meest verwacht... wordt van Li Jie en Li Jiao. Li Jie ging gemakkelijk door met 4-0. Li Jiao speelde tegen de Duitse Sabine Winter.

 • WK tafeltennis: Li Jiao-Winter

  De WK tafeltennis is nu echt begonnen. Met de Nederlandse topspeelsters in actie. Waarbij het meest verwacht... wordt van Li Jie en Li Jiao. Li Jie ging gemakkelijk door met 4-0. Li Jiao speelde tegen de Duitse Sabine Winter.

 • WK tafeltennis: Eerland-Guo

  Samenvatting van de wedstrijd van Britt Eerland tegen Guo Yue in de eerste ronde van de WK tafeltennis.

 • WK tafeltennis: Timina-Liu

  Samenvatting van de wedstrijd van Elena Timina tegen Liu Shiwen in de eerste ronde van de WK tafeltennis.

 • Li Jiao was op tijd weer bij de les

  Li Jiao had in de eerste ronde van de WK tafeltennis een flinke kluif aan het 18-jarige Duitse talent Sabine... Winter, maar ze was op tijd bij de les.

 • Eerland kreeg af en toe tafeltennisles

  Britt Eerland was in de eerste ronde van de WK tafeltennis niet opgewassen tegen de voormalige... wereldkampioene Guo Yue uit China.

Video en Audio

 • » Royals op voorsprong in World Series Video Na een nederlaag in de eerste wedstrijd zijn de honkballers van Kansas City Royals na de derde...25 okt 2014, 1390 keer afgespeeld
 • » Maher: meer vertrouwen en plezier Video "Ik speel met meer vertrouwen en plezier." Het zijn de woorden van Adam Maher. PSV-trainer Phillip...24 okt 2014, 4064 keer afgespeeld
 • » Drost: ik heb leukere momenten gekend Audio Na het ontslag van Nebosja Gudelj is de rust nog niet teruggekeerd bij NAC Breda. Vorige week kon...24 okt 2014, 149 keer afgespeeld

Meer video en audio