NOS NieuwsAangepast

Arnold Schwarzenegger weg bij vrouw

Arnold Schwarzenegger en zijn vrouw Maria Shriver zijn uit elkaar. In de LA Times zeggen ze dat zij uit hun woning in Los Angeles is getrokken. "We wonen apart om aan de toekomst van onze relatie te werken", heet het in de krant.

Schwarzenegger nam begin dit jaar afscheid als gouverneur van de staat Californië. Daarvoor had de Oostenrijkse bodybuilder naam gemaakt in actiefilms als 'The Terminator'.

Het paar vierde onlangs hun 25ste huwelijksdag. Ze hebben vier kinderen, van wie de oudste 13 jaar is. Het is niet bekend bij wie de kinderen nu wonen.

Ambitie

Een reden voor de scheiding werd niet gegeven. "We hebben dit besluit samen genomen, na er lang over nagedacht, gesproken en gebeden te hebben", was alles wat het koppel kwijt wilde.

Schwarzenegger en Shriver golden als een uitzonderlijk paar in Hollywood. Hij was een conservatieve Republikein, zij juist een telg uit het Democratische Kennedygeslacht.

Journalist Shriver gaf in 2003 haar baan bij NBC op voor Schwarzeneggers politieke ambities. Hoewel ze in eerste instantie haar bedenkingen had bij de carrièreveranderingen van haar man, liet ze hem toch vrij om de politiek in te gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl