NOS NieuwsAangepast

Libris Literatuur Prijs voor Yves Petry

De Vlaamse schrijver Yves Petry heeft de Libris Literatuur Prijs gewonnen met zijn roman De maagd Marino. Aan de prijs is een bedrag van 50.000 euro verbonden.

Juryvoorzitter Philip Freriks, voormalig presentator van het NOS journaal, maakte dat bekend in het Amstel Hotel in Amsterdam. De jury noemt het boek "een trefzeker, intrigerend meesterwerk".

Kannibaal

'De maagd Marino' is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over een kannibaal en zijn vrijwillige slachtoffer. Een Duitse man ketende een andere man vast aan de muur van zijn huiskamer, amputeerde zijn penis, sneed hem de keel door en bewaarde delen van het lijk in de diepvriezer om er wekenlang van te eten.

De Libris Literatuur Prijs 2011 gaat voor het derde achtereenvolgende jaar naar een Vlaming. De twee voorgaande jaren wonnen Dimitri Verhulst en Bernard Dewulf de literaire prijs.

De andere vijf genomineerden kwamen allemaal uit Nederland: Gerbrand Bakker (De omweg), Peter Buwalda (Bonita Avenue), Adriaan van Dis (Tikkop), Esther Gerritsen (Superduif) en Arnon Grunberg (Huid en haar).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl