NOS NieuwsAangepast

Berlusconi scheldt aanklagers uit

De Italiaanse premier Berlusconi heeft de aanklagers van de rechtbank in Milaan "de kanker van de democratie" genoemd.

Hij verscheen vandaag op een zitting van een corruptieproces dat tegen hem loopt. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij een Britse advocaat heeft betaald voor een gunstige getuigenis.

Berlusconi herhaalde nog eens dat linksdenkende elementen hem van van alles en nog wat beschuldigen. "Zij hebben maar één doel: mij uit de politiek krijgen", aldus de 74-jarige premier.

Berlusconi heeft vermoedelijk weinig te vrezen van de corruptieprocessen tegen hem. Maar het proces dat tegen hem loopt wegens seks met een minderjarige, kan hem volgens deskundigen wel de das omdoen.

Show

In de Italiaanse media wordt wel aandacht besteed aan de felle uitspraken van Berlusconi, maar niet heel veel, zegt correspondent Andrea Vreede. Italianen zijn volgens haar inmiddels gewend geraakt aan zijn uithalen.

"Berlusconi verschijnt elke maandag in de rechtbank en dan maakt hij er een show van. Hij zegt vreselijke dingen en dat komt telkens in de media die voor een groot deel door hem worden beheerst. Zo kan hij het beeld over hem bepalen en creëert hij een politieke slachtofferrol voor zichzelf."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl