NOS SportAangepast

Golflegende Ballesteros (54) overleden

Golflegende Severiano Ballesteros is op 54-jarige leeftijd overleden. Bij de Spanjaard werd in 2008 een hersentumor geconstateerd. Na vier operaties leek hij er weer bovenop te komen, maar in de voorbije dagen kreeg hij een terugslag.

Ballesteros werd in 1974 professional. Hij boekte vijftig zeges op de Europese Tour. Zijn eerste was op de Kennemer in 1976. Ook in 1980 en 1986 won hij de Dutch Open. Op de Amerikaanse PGA Tour zegevierde hij negen maal.

'Seve' won bovendien twee keer de Masters en driemaal het Brits Open.

Meer nog dan om zijn prestaties werd de flamboyante Spanjaard bewonderd om zijn agressieve spel. Ballesteros viel altijd de vlag aan en groeide daarmee uit tot de lieveling van Spanje en de gehele golfwereld.

Ballesteros verandert Ryder Cup

Ballesteros was de drijvende kracht achter de wijzigingen in de Ryder Cup. Hoewel hij toen al twee keer meegedaan had als introducé, was het evenement tot 1985 een strijd tussen een team van de Verenigde Staten en een team bestaande uit louter Britten en Ieren.

De Spanjaard, die 61 weken de mondiale nummer één was, speelde dat jaar direct een belangrijke rol, want op The Belfry in Engeland werd de VS voor de eerste keer in 28 jaar verslagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl