NOS NieuwsAangepast

Prins William redt wandelaar in nood

Een kleine week na zijn huwelijk heeft de Britse prins William per helikopter een wandelaar in nood gered. Met zijn Sea King helikopter van de RAF bracht hij woensdag de man van een bergtop in Wales naar een ziekenhuis in Bangor. De 70-jarige had last van hartproblemen.

Direct daarna moest hij nogmaals uitvliegen, dit keer om een politieagent met hoogtevrees van een berg te halen. De agent was gaan wandelen met een groep collega's, maar had onderweg de moed verloren.

Nog geen honeymoon

Na hun huwelijk vorige week vrijdag besloten William en Kate niet op honeymoon te gaan, maar slechts een kort weekendje samen door te brengen. Daarna ging William gewoon weer aan het werk.

Wanneer hun huwelijksreis volgt en waar die naartoe gaat, wordt door Buckingham Palace als een privézaak gezien. Er worden daar dan ook geen mededelingen over gedaan.

Wel meldt het paleis dat William en Kate van 30 juni tot 8 juli Canada zullen bezoeken. Daarna reizen ze door naar de VS, waar ze een tweedaags bezoek aan Californië zullen brengen. Het is voor William de eerste keer dat hij in functie de VS bezoekt. Voor zijn vrouw zal het haar eerste bezoek aan het land zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl