NOS NieuwsAangepast

Vincent T. bekent doden buurvrouw

De Nederlandse ingenieur Vincent T. die in Engeland terechtstaat voor de moord op zijn buurvrouw Joanna Yeates, heeft bekend dat hij haar heeft gedood. Hij legde de bekentenis af tijdens een hoorzitting in Londen.

Volgens de 33-jarige T., die oorspronkelijk uit Veghel komt, heeft hij de architecte gedood, maar was het geen moord. Over zijn motief heeft hij niets gezegd.

T. legde de verklaring af via een videoverbinding met de rechtbank in Londen. Hij zit vast in de streng beveiligde gevangenis Long Lartin, ten zuiden van Birmingham.

Gewurgd

De 25-jarige Joanna Yeates verdween op 17 december na een avondje stappen met collega's. Haar bevroren lichaam werd op Eerste Kerstdag aangetroffen op een landweggetje, op een paar kilometer van haar flat in Bristol. Ze bleek te zijn gewurgd.

Uit camerabeelden blijkt dat Yeates op weg van de pub naar huis nog enkele stops maakte, onder meer om een pizza te kopen.

Omdat haar schoenen, jas, telefoon, tas en sleutels zijn gevonden in haar appartement, gaat de politie ervan uit dat ze wel is thuisgekomen.

De politie arresteerde Vincent T. een maand na de vondst van Yeates' lichaam. Dat gebeurde na een huiszoeking. Hij woonde met zijn Britse vriendin in hetzelfde appartementencomplex als het slachtoffer.

Levenslang

De rechtszaak tegen de Nederlander begint op 4 oktober. Hoewel T. een bekentenis heeft afgelegd, blijft de aanklacht moord, zo heeft het Britse Openbaar Ministerie laten weten.

Mocht de jury T. schuldig verklaren aan moord, dan is de rechter verplicht hem levenslang te geven. Bij een veroordeling tot doodslag is die verplichting er niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl