NOS SportAangepast

Wereldtitel kunstrijdster Ando

Kunstrijdster Miki Ando is in Moskou voor de tweede keer in haar carrière wereldkampioene geworden. De Japanse, die ook in 2007 de beste van de wereld was, liet voor het oog van 14.000 uitzinnige fans olympische kampioene Kim Yu-na net achter zich.

De 23-jarige Ando stond na de korte kür nog tweede achter Kim. Op de klanken van Ennio Morricone's Gabriel's Oboe en The Falls reed ze echter een fraaie vrije kür, waarmee ze de Zuid-Koreaanse, die enkele foutjes maakte, net voorbij ging.

Titelverdedigster Mao Asada kende een teleurstellend toernooi en eindigde als zesde. Drievoudig Europees kampioene Carolina Koster veroverde het brons.

WK-goud Davis/White bij ijsdansen

Bij het ijsdansen sleepten Meryl Davis en Charlie White voor het eerst de titel op een groot toernooi in de wacht. Het Amerikaanse duo zegevierde voor Tessa Virtue en Scott Moir (Can) en Maia en Alex Shibutani (VS).

Davis en White eindigden vorig jaar bij de WK en de Olympische Spelen nog als tweede achter Virtue en Moir en ook in Moskou moesten ze het Canadese tweetal nog voor zich dulden na de korte kür.

De Amerikanen gooiden in de vrije kür met een zwoele en technisch perfect uitgevoerde tango alle remmen los en veroverden zo alsnog de wereldtitel. Opmerkelijk genoeg wordt de complete topdrie door dezelfde coaches getraind.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl