NOS NieuwsAangepast

Vlekkeloos feest verder op Brits paleis

In Londen hebben prins William en Kate het bruiloftsfeest achter de schermen met hun privégasten voortgezet. Met driehonderd genodigden hebben ze in Buckingham Palace gedineerd.

Daarna brak voor hetzelfde gezelschap een groot feest los. Voor de avond had Kate haar bruidsjurk verruild voor een witte strapless avondjurk van dezelfde ontwerpster als de bruidsjurk. De satijnen jurk is in de taille met diamanten afgezet. William draagt een smoking.

De koningin en prins Philip zijn niet bij het feest in hun eigen paleis. Zij laten dat voor even aan het bruidspaar en zijn voor de gelegenheid naar hun landhuis Windsor afgereisd. In Buckingham Palace zal het bruidspaar ook de huwelijksnacht doorbrengen.

Feest-vrij

In heel Groot-Brittannië is het huwelijk van prins William en Kate Middleton met grote belangstelling gevolgd. Iedereen had vrij gekregen om feest te vieren.

De politie schat dat er een miljoen mensen langs de route in Londen stonden. Tijdens de balkonscène stond een half miljoen mensen voor de hekken van Buckingham Palace.

Arrestaties

De massaal aanwezige politiemensen hoefden niet vaak op te treden. Rond de veiligheidszone in het centrum van Londen zijn 45 mensen gearresteerd. De meesten werden opgepakt voor lokaalvredebreuk of openbare dronkenschap. Een ernstig incident was de arrestatie van een man die wordt verdacht van aanranding van een 14-jarig meisje.

Op een aantal plaatsen in de hoofdstad werd gedemonstreerd tegen het Britse koningshuis. Bij de protesten werd voor zover bekend niemand gearresteerd.

Bucklebury

Volgens omroep BBC zijn er gedurende de dag meer dan vijfduizend straatfeesten gehouden. Samen met de buurt keek men naar de ceremonie. In verschillende plaatsen werd de bruiloft rechtstreeks uitgezonden op grote schermen in de stad.

Het kleine dorpje Bucklebury, zo'n 85 kilometer van Buckingham Palace leefde net even iets meer mee met het huwelijk dan de rest van het land, omdat de Middletons er vandaan komen. Vanmorgen werd er een bruiloftsontbijt gehouden en in het plaatselijke dierenpark was het de hele dag feest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl