NOS NieuwsAangepast

Bom Marrakesh van afstand bediend

De bom die gisteren in de Marokkaanse stad Marrakesh vijftien mensen het leven kostte, is op afstand tot ontploffing gebracht. Dat heeft de Marokkaanse minister van Binnenlandse Zaken gezegd.

In eerste instantie werd gedacht aan een zelfmoordaanslag, maar volgens de minister blijkt uit onderzoek dat er een afstandsmechanisme is gebruikt.

De Marokkaanse autoriteiten hebben nog geen idee wie daarvoor verantwoordelijk is. Bij de aanslag kwamen vijftien mensen om het leven, onder wie een 33-jarige Nederlander, twee Marokkanen, twee Fransen en twee Canadezen.

Gewonden

In het ziekenhuis van Marrakesh heeft een Nederlandse diplomaat gesproken met de twee Nederlanders die zwaargewond raakten op het centrale plein van de stad. Het zijn een man van 32 en een vrouw van 35.

De bom ontplofte gisteren rond lunchtijd in een café aan het centrale plein Djemaa el Fna, waar altijd veel toeristen komen. Het populaire restaurant Argana zat vol. Het biedt zicht op het plein, dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat.

Een groep scholieren uit Den Haag bleef ongedeerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl