NOS NieuwsAangepast

Ode aan 'Lady Di' bij huwelijk

Het laatste nummer dat werd gezongen op de begrafenis van prinses Diana in 1997, is het eerste lied dat ten gehore wordt gebracht tijdens de huwelijksplechtigheid van William en Kate in Westminster Abbey.

Dat staat in het huwelijksprogramma, waarin de Orde van Dienst is afgedrukt. Het gaat om de hymne 'Guide me, O thou great Redeemer'. Het is bedoeld als een ode aan de moeder van William.

Klassieke muziek

In de Orde van Dienst, die 24 uur voor aanvang van de ceremonie is vrijgegeven, staat beschreven welke muziek, lofliederen, gebeden en lezingen aan de orde komen. William en Kate hebben de broer van de bruid, James Middleton, gevraagd om een schriftlezing te houden.

Volgens een woordvoerder van de koninklijke familie heeft prins Charles meegeholpen met het uitzoeken van de muziek voor de ceremonie. "Catherine is heel bekend met klassieke muziek", zegt hij. "Ze heeft veel gehad aan de suggesties van de Prince of Wales. Ze hebben veel tijd samen doorgebracht met het luisteren naar muziek op hun i-Pods."

Er staan twee foto's van prins William en Kate in het boekje: één van het moment waarop ze hun verloving aankondigden en een nieuwe officiële foto. Ze zijn beide gemaakt door topfotograaf Mario Testino. Ook is een routekaart opgenomen van de tocht die het paar na de ceremonie aflegt.

Kopieën

Het koppel heeft ook een dankwoord geschreven. "We zijn beiden erg blij dat u deel uitmaakt van - wat wij hopen - één van de gelukkigste dagen uit ons leven. De steun die wij van zoveel mensen hebben gekregen tijdens onze verloving, heeft ons erg ontroerd. We maken van deze gelegenheid graag gebruik om iedereen te bedanken voor alle vriendelijkheid."

Alle gasten krijgen de Orde van Dienst. 150.000 kopieën van het boekje worden buiten de kathedraal verkocht, in Green Park, Hyde Park, St. James's Park en Trafalgar Square. De opbrengst daarvan gaat naar The Foundation of Prince William and Prince Harry.

Het huwelijk van prins William en Kate is live te volgen bij de NOS op Nederland 1, van 11.10 tot ongeveer 15.00 uur. Op het digitale themakanaal Journaal 24 begint de uitzending al om 09.00 uur Nederlandse tijd. Dan is onder meer de aankomst van de gasten te zien. Om 11.15 schakelt Journaal 24 over naar de speciale NOS-uitzending.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl