Li Jie in actie tijdens de WK tafeltennis in 2019
NOS Sport

Li Jie blijft in China en stopt met tafeltennis

Tafeltennisster Li Jie heeft haar professionele carrière beëindigd. De 36-jarige speelster van het Nederlandse team wilde zich eigenlijk nog plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio, maar stopt toch vanwege familieredenen en de coronacrisis.

Li, geboren in China, was nog in de race voor een individueel ticket voor Tokio, maar ze laat de kans aan zich voorbijgaan. "Ik ben al een flinke tijd met mijn familie in China en ik kan niet of nauwelijks reizen. Bovendien worden er amper kwalificatietoernooien gespeeld."

Prijzenkast

Tussen 2008 en 2011 won Li met het Nederlandse team vier keer het Europees kampioenschap voor teams en ze deed drie keer mee aan de Olympische Spelen: in 2008, 2012 en 2016. Daarnaast werd ze twee keer Nederlands kampioen en won ze het Europese Top 16-toernooi in 2017.

Na de winst van het Europese Top 16-toernooi sprak de NOS met Li Jie over haar overwinning. Bekijk hieronder de reportage uit 2017.

Li Jie wint Top-16-toernooi in 2017: 'Lang gedroomd van deze titel'

"Ik wilde eigenlijk nog een keer vlammen op de Spelen, maar ik wil het moeilijke kwalificatietraject in deze lastige tijden niet ingaan", aldus Li.

"Ik ga Nederland zeker missen, want ik heb er altijd met veel plezier gewoond en gespeeld. Zodra de pandemie onder controle is, kom ik zeker terug naar Nederland."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl