NOS VoetbalAangepast

Cruijff wil bij Ajax in RvC én bestuur

Johan Cruijff keert na 23 jaar terug bij Ajax in een officiële functie.

De 64-jarige Amsterdammer heeft zich bereid verklaard zitting te nemen in de raad van commissarissen en in het bestuur van zijn jeugdliefde.

De ledenraad van de Amsterdamse club ging dinsdagavond in de ArenA unaniem akkoord met de dubbele kandidatuur van de legendarische nummer 14. "Het is zeer waarschijnlijk dat Johan terugkomt", liet voorzitter Rob Been junior van de ledenraad weten.

"We moeten ons aan een aantal formaliteiten houden. Maar Johan heeft aangegeven dat hij in het bestuur en in de raad van commissarissen zitting wil nemen. Hij zal zich primair gaan richten op de voetbaltechnische kant van de club."

Plan Cruijff in fases

Volgens Been wil Cruijff zijn technische hervormingsplannen niet meer meteen volledig uitvoeren. "Hij stelt nu een gefaseerde uitvoering voor. Dat is een belangrijk gegeven", aldus Been. "Vertrouwen is en blijft het sleutelwoord waarmee we met elkaar verder gaan bij Ajax."

Een benoemingscommissie gaat op zoek naar andere nieuwe leden voor het bestuur en de RvC. Naast Been hebben Cees van Oevelen, Mark Geestman, Keje Molenaar en Cees Vervoorn zitting genomen in de zogenoemde voordrachtscommissie.

De ledenraad van Ajax was dinsdagavond in de ArenA bijeen om de bevindingen te bespreken van de speciale onderzoekscommissie. Dat college was uit de eigen gelederen gevormd om de diverse spanningsvelden rond Ajax en rond Cruijff te benoemen en weg te nemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl