NOS NieuwsAangepast

'Wie niet door de inspectie komt, mag niet meedoen'

Bij de stallen in Hyde Park in Londen maakt de koninklijke cavalerie zich op voor het huwelijk van prins William en zijn aanstaande Kate Middleton op vrijdag 29 april. Vier uur lang worden de laarzen van de ruiters gepoetst om de gewenste glans te krijgen. En hun zilveren borstkurassen worden nauwkeurig geïnspecteerd op stof of vingerafdrukken.

De cavaleristen van de Household Cavalry Mounted Regiment moeten aan de hoogste eisen voldoen. 150 van hen begeleiden vrijdag de stoet die prins William en Kate Middleton na de huwelijksceremonie in Westminster Abbey naar het trouwfeest in Buckingham Palace vervoert.

Inspectie

Na bijna twaalf uur poetsen van paard en uitrusting, zullen zij op vrijdag voor de dageraad opstaan om te worden onderworpen aan een inspectie. "De inspecties in de ochtend moeten ervoor zorgen dat iedereen naar de parade kan", zegt kapitein Anton Lin.

"Wie niet door de inspectie komt, wordt zogezegd van zijn paard getrokken. Zijn plaats zal worden ingenomen door iemand anders die al klaarstaat."

Ceremonieel

De Household Cavalry is een van de oudste regimenten van het Britse leger. De afgelopen 350 jaar hebben zij bij koninklijke huwelijken opgetreden.

Daarnaast draven ze op in hun karakteristieke rood en zilveren uitrusting bij de verjaardag van koningin Elizabeth en de opening van het parlement. Toch is hun functie niet alleen ceremonieel; veel van de militairen hebben meegevochten in Afghanistan en Irak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl