NOS NieuwsAangepast

Gewonden bij explosie Zwolle

Bij een explosie vanochtend in een pand in het centrum van Zwolle zijn twee mensen gewond geraakt. Na de explosie werd een deel van de binnenstad tijdelijk ontruimd.

Na de explosie brak er brand uit. De gewonden zijn de 26-jarige eigenaar van een naaiatelier dat op de eerste verdieping van het pand aan de Melkmarkt was gevestigd en een meisje van 16, dat voorbij het pand fietste. De man heeft ernstige brandwonden. Het meisje raakte lichtgewond.

In het gebouw zelf is asbest aangetroffen, maar dat vormt geen gevaar voor de volksgezondheid.

Gasexplosie

Door de zware explosie is de voor- en achterpui van het pand weggeblazen. Volgens verslaggever Menno Reemeijer is er weinig meer van over. "Het is één groot gapend gat." Het pand staat op instorten. Vanavond is begonnen met het afbreken van het pand.

De politie vermoedt dat het om een gasexplosie gaat. Bij veel winkels in de omgeving zijn de ramen gesneuveld door de harde knal. Ook de panden aan weerszijden van het getroffen gebouw zijn zwaar beschadigd.

De winkelruimte van het pand stond leeg, maar de twee verdiepingen erboven werden bewoond om te voorkomen dat het pand zou worden gekraakt.

Trillen

Een vrouw hoorde de knal vanuit de keuken in haar bovenwoning vlakbij. "Ik stond te trillen op mijn benen. Het raam stond open en sloeg dicht. Er lag een modeblad voor, waar de gaten nog in zitten."

De bewoonster werd uit haar huis gehaald en ze weet niet wanneer ze er weer in kan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl