NOS SportAangepast

Grol en Van der Geest stellen teleur

Henk Grol is in de tweede ronde van de EK judo in Istanbul gestrand.

Grol, de runner-up van vorig jaar en de Europees kampioen van 2008, verloor in de klasse tot 100 kilogram van de Bosniër Amel Mekic, die er later op de dag met het goud vandoor ging.

Van der Geest veroverde vorig jaar in Wenen de titel door in de finale van Henk Grol te winnen. Grol, die destijds met een rugblessure vocht, won simpel van de Litouwer Mariu Labalaukis, maar Mekic was hem met ippon de baas.

Grol getergd

Grol was na afloop ziedend: "Verliezen kan misschien een keertje, maar dat ik me door zo'n jongen op mijn rug laat gooien is ongelooflijk en erg slecht. En een wijze les is het zeker niet. Dit mag in het najaar bij de WK in Parijs niet gebeuren en op de Spelen helemaal niet. Ik ben getergd tot op het bot."

De voor België uitkomende titelhouder Elco van der Geest ging al in de eerste ronde onderuit. Hij legde het af tegen Cyril Maret (yuko). De Fransman won in de tweede ronde ook van de Nederlander Danny Meeuwsen (waza-ari).

Ook Vuijsters snel klaar

Ook voor Grim Vuijsters (+100 kilogram) viel al snel het doek. Hij boekte een overtuigende zege op de Turk Sahin Bilgic (ippon), maar de Israeliër Zohar Asaf had Vuijsters al binnen een halve minuut op zijn rug liggen.

Het Europese debuut van Luuk Verbij duurde slechts een ronde. Hij bleek geen partij voor Zviadi Khanjaliasjvili uit Georgië.

"Heel slecht EK"

De Nederlandse mannenploeg verliet de EK daarmee zonder één enkele medaille en bondscoach Maarten Arens wond er dan ook geen doekjes om: "Dit was heel slecht en heel teleurstellend. Maar ik maak me nog geen zorgen over de toekomst."

Arens bekende dat hij alleen tevreden was over het optreden van Dex Elmont (-73 kilogram) en Danny Meeuwsen (-100 kilogram): "Dex verliest in de kwartfinales door een foutieve beslissing van de jury en Meeuwsen heeft gewoon goed gevochten."

"Mooren, Verbij en Vuijsters stelden me teleur en Grol was niet geconcentreerd. We misten Guillaume Elmont hier vanwege een blessure. Maar op de WK en de Spelen gaan we gewoon presteren", aldus Arens.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl