NOS SportAangepast

Ostapenko heeft het weer op haar heupen op Roland Garros

Jelena Ostapenko heeft weer van zich doen spreken op Roland Garros. De Letse nummer 43 van de wereld, die in 2017 verraste met de titel in Parijs, bereikte de derde ronde door topspeelster Karolína Plísková te verslaan.

Van Ostapenko is bekend dat wanneer ze het op haar heupen heeft, ze iedereen kan verslaan. Plísková, de Tsjechische nummer vier van de wereld, werd met 6-4, 6-2 kansloos gelaten.

Lang stil rond Ostapenko

Sinds haar winst op Roland Garros in 2017 had Ostapenko met een halve finale op Wimbledon in 2018 nog een uitschieter. Verder bleef het stil rond de Letse. Vorige week haalde ze - mede ten koste van Kiki Bertens - de laatste acht in Straatsburg.

2017: Ostapenko verrast Halep en wint Roland Garros

Ostapenko oogde tegen Plísková topfit, spreidde uitstekend, strooide met dropshots en ook haar opslag liet weinig te wensen over. Ze sloot het duel af op 27 winners.

Sabalenka door na curieuze set

Aryna Sabalenka meldde zich na een curieus verlopen eerste set en een makkelijk gewonnen tweede set voor de derde ronde. De Wit-Russische nummer acht van de plaatingslijst klopte de Russin Daria Kasatkina: 7-6 (6), 6-0.

Liefst acht breaks telde de eerste set, waarbij Kasatkina, de nummer 71 van de wereldranglijst, telkens de eerste klap uitdeelde. Bij 5-6 brak Sabalenka voor de vierde keer terug, waarna ze in de tiebreak de Russin terug liet komen van 3-5 tot 6-6.

Australian Open-winnares wint ook

De Amerikaanse Sofia Kenin had het lastig tegen Ana Bogdan, maar de Amerikaanse winnares van de Australian Open won wel van de Roemeense met 3-6, 6-3, 6-2.

Sofia Kenin

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl