Gelauff hoofdredacteur NOS Nieuws

Marcel Gelauff»
Marcel Gelauff NOS

Marcel Gelauff (53) wordt per 1 juli de nieuwe hoofdredacteur van NOS Nieuws. Hij volgt in die functie Hans Laroes op, die na 23 jaar de NOS gaat verlaten.

Gelauff begon zijn journalistieke carrière in 1980 bij de Leidse Courant, waar hij binnen vijf jaar plaatsvervangend chef redacteur werd. Daarna werkte hij bij De Gooi- en Eemlander als chef Nieuwsdienst.

Na zijn krantenperiode stapte hij in 1992 over naar RTL Nieuws. Daar bekleedde hij diverse journalistieke functies, waaronder eindredacteur RTL Nieuws en chef parlementaire redactie. Sinds 2003 werkt Gelauff bij de NOS, waar hij al enige jaren plaatsvervangend hoofdredacteur NOS Nieuws is.

Bezuinigingen

Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS, noemt Gelauff een "een echte journalist in hart en nieren". "Ik heb de overtuiging dat NOS Nieuws onder zijn leiding zich nog verder kan ontwikkelen."

De Jong: "Hij beschikt over bewezen managementkwaliteiten. Marcel durft moeilijke beslissingen te nemen. Dat is des te meer nodig in een tijd dat de NOS, en dus ook de afdeling nieuws, zware bezuinigingen boven het hoofd hangen."

Gelauff herkent zich in het beeld van De Jong. "Ik zie het vooral als mijn taak om de journalistieke kracht en waarden van NOS Nieuws ook in die moeilijke tijd te blijven vernieuwen. En om te strijden voor het behoud van NOS Nieuws als een van de belangrijkste poten waar de Nederlandse publieke omroep op steunt."

Vereerd

Gelauff zegt "ongelooflijk vereerd en blij" te zijn met de benoeming. "We leven in een journalistiek uitdagende tijd, waarin de digitale revolutie het mediagebruik razendsnel doet veranderen. Daarop vanuit onze publieke taak journalistiek inspelen en meeveranderen is geweldig om te doen."

Deel deze pagina

Video

Marcel Gelauff hoofdredacteur NOS Nieuws

Marcel Gelauff wordt de nieuwe hoofdredacteur van NOS Nieuws. Per 1 juli volgt hij Hans Laroes op, die de NOS na 23 jaar verlaat.... Gelauff was al plaatsvervangend hoofdredacteur.

Audio

  • Marcel Gelauff: NOS moet samen met nieuwsconsument veranderen Marcel Gelauff is de nieuwe hoofdredacteur van NOS Nieuws. Op 1 juli begint hij officieel, maar nu breekt hij al een lans voor een... nieuwsorganisatie die inspeelt op de veranderende nieuwsconsumptie.

Video en Audio

Meer video en audio