NOS NieuwsAangepast

Klopjacht op Franse vader na gezinsmoord

De Franse politie is een klopjacht begonnen op een man die zijn vrouw en vier kinderen zou hebben omgebracht. Hij is vermoedelijk in Zuid-Frankrijk.

In de tuin van zijn woning in Nantes vond de politie vijf lichamen: van zijn 49-jarige vrouw en zijn vier kinderen van 13 tot 21 jaar oud. De gezinsleden waren al sinds begin april vermist.

De slachtoffers lagen begraven onder het terras van het huis, samen met hun twee honden. Onderzoekers hebben in de lichamen kogelwonden aangetroffen.

De 50-jarige Xavier Dupont de Ligonnès is hoofdverdachte in de moordzaak. Zijn auto is aangetroffen in de Zuid-Franse plaats Roquebrune-sur-Argens, vlak bij Fréjus. Daar zou hij ook geld hebben opgenomen.

Raadsel

Buren sloegen alarm, omdat ze de gezinsleden al enige tijd niet meer hadden gezien en de luiken van de woning al een tijd gesloten waren. Enkele buren hebben verklaard dat ze de vader twee weken geleden met grote zwarte zakken zagen zeulen.

Wat er precies is gebeurd, is nog altijd een raadsel. In het huis zijn geen sporen van inbraak of geweld gevonden. Na grondig onderzoek zijn alleen een paar kleine bruine vlekjes aangetroffen, mogelijk bloed.

Geheim agent

Aanvankelijk werd nog gedacht dat het hele gezin naar het buitenland was vertrokken. De school van twee van de kinderen had een brief ontvangen waarin stond dat ze naar Australië zouden gaan voor het werk van de vader. Op de brievenbus hing een briefje met daarop het verzoek om alle post terug te sturen naar de afzender.

De man had eerder tegenover vrienden verklaard dat hij een geheim agent was in dienst van de VS. Omdat hij een belangrijke getuigenis moest afleggen in een drugsproces, moest hij van identiteit veranderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl