NOS NieuwsAangepast

Celstraf voor Twitter-bedreiging Halsema

De rechtbank heeft een 36-jarige man die op Twitter Femke Halsema bedreigde, veroordeeld tot een celstraf van 17 dagen en een werkstraf van 80 uur.

De man dreigde op 28 september vorig jaar het dochtertje van de toenmalige GroenLinks-leider iets aan te doen. Hij noemde zich allah-u-akbar, maar bleek een autochtone Rotterdammer met een hekel aan linkse politici. Op dezelfde dag richtte hij dreigtweets aan het adres van PvdA-voorman Cohen en D66-leider Pechtold.

Halsema deed aangifte, waarna haar bedreiger werd opgepakt. Volgens Halsema was ze als politicus aan bedreigingen gewend, maar wilde ze niet in angst om haar kinderen leven. Haar twee kinderen kregen enige tijd politiebewaking.

Satire

De verdachte voerde aan dat hij met de tweet alleen de discussie met Halsema wilde aangaan. Bovendien zou de tweet een satirisch karakter hebben gehad. De rechtbank vond dat gezien de ernst van de tekst niet aannemelijk.

Volgens de rechtbank was de bedreiging van zodanige aard dat bij Halsema "de redelijke vrees kon ontstaan dat haar dochter het leven zou kunnen verliezen". Behalve 17 dagen cel en 80 uur werkstraf kreeg hij zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl