'Maffia runt TNT Express Milaan'

Een vrachtwagen van TNT»
Een vrachtwagen van TNT kenjonbro / Flickr - Creative Commons by-nc

Vestigingen van TNT Express in Noord-Italië zijn volgens de Italiaanse justitie in handen van de maffia. De komende zes maanden neemt justitie het roer over bij vier Milanese filialen van de Nederlandse pakjesbezorger.

Volgens de autoriteiten is de Calabrische misdaadorganisatie 'Ndrangheta geïnfiltreerd in de TNT-bedrijven. De eigenaren van de koeriersbedrijven waarmee TNT in Milaan en omgeving werkt, zouden vrijwel allemaal onderdeel zijn van een kleine groep maffiafamilies.

Lokale managers

Het komende half jaar wil de gerechtelijk commissaris de filialen ontdoen van corrupte onderdelen. Vooral lokale managers zouden bij de zaak betrokken zijn.

Justitie doet al langer onderzoek naar de invloed van de maffia op de logistieke dienstverlening in Noord-Italië. Vorige maand werden 35 'Ndrangheta-leden opgepakt aan wie TNT Express bezorgdiensten zou hebben uitbesteed.

Blij

Het Nederlandse moederbedrijf TNT is afgelopen zaterdag door de Italiaanse justitie geïnformeerd. Het bedrijf is blij met de maatregel, omdat het zelf niet de mogelijkheid heeft om aan opsporing te doen.

TNT zegt dat het de banden met één verdacht bedrijf inmiddels heeft verbroken. Volgens het bedrijf zijn er binnen TNT vooralsnog geen verdenkingen.

Deel deze pagina

Video

'Maffia runt TNT Express Milaan'

Justitie in Italië heeft vier vestigingen van het Nederlandse postbedrijf TNT Express in Milaan onder toezicht gesteld. De lokale... top zou al jaren samenwerken met de maffia.

Audio

  • 'Steeds vaker probeert de maffia kleine bedrijfjes te controleren' De Italiaanse maffia is geïnfiltreerd bij vier vestigingen van TNT in Noord-Italië. De Italiaanse justitie neemt daarom het... beheer van deze vestigingen van de pakjesbezorger tijdelijk over. Bas Mesters in Rome.

Video en Audio

  • » De storm op Ameland Video De storm op het strand van Ameland. Video: Quirien van Os.21 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Chinezen praten over aanpassing wetgeving Video De Communistische Partij van China lijkt te luisteren naar de kritiek van de man in de straat op de...21 okt 2014, 272 keer afgespeeld
  • » Verlamde man kan weer lopen Video Een man die vanaf zijn middel verlamd was, kan weer lopen nadat hij een revolutionaire medische...21 okt 2014, 1380 keer afgespeeld

Meer video en audio