NOS SportAangepast

Rusland op voorsprong in Fed Cup

Rusland heeft in de halve finales van de Fed Cup een 2-0 voorsprong genomen tegen titelverdediger Italië.

Svetlana Koeznetsova was in Moskou tegen Roberta Vinci goed voor het tweede punt, nadat Vera Zvonareva Sara Errani had geklopt. Zvonareva won met 6-0, 6-2. "Toch was het een erg moeilijke partij. Ik moest vechten voor elk punt", zei de Russin.

Koeznetsova won met 6-2, 6-7, 6-1. Errani had een service-percentage van 82,maar had geen antwoord op de harde returns van de Russin.

In de beslissende set nam Koeznetsova een 5-0 voorsprong. Op 5-1 werkte ze nog een breakpoint weg, waarna het verzet van Errani was gebroken.

België

De Belgische dames staan in de andere halve finale op gelijke hoogte met Tsjechië.

Kirsten Flipkens wist de thuisploeg op het hardcourt van Charleroi tegen Petra Kvitova geen punt te bezorgen. Ze maakte het de Tsjechische alleen in de tweede set met haar aanvallende spel lastig, maar de Tsjechische sleepte de partij er in de tiebreak uit: 6-2, 7-6 (4).

Wickmayer

Yanina Wickmayer blies de Belgische hoop op de finale daarna nieuw leven in door Barbora Strycova met 6-4,6-4 te verslaan. De Tsjechische kwam een break voor (2-3), waarna Wickmayer het heft in handen nam. Aan het slot van beide sets bezweek Strycova onder de druk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl