NOS NieuwsAangepast

Aangifte tegen directeur Hofnarretje

Naar aanleiding van het rapport van de commissie-Gunning over de Amsterdamse zedenzaak wil advocaat Korver namens een aantal ouders aangifte doen tegen Albert Drent. Hij was directeur van Het Hofnarretje waar een deel van het misbruik plaatsvond.

In het rapport zegt de commissie dat meldingen over de hoofdverdachte Robert M., onder meer bij de directie van Het Hofnarretje, hadden moeten leiden tot een verdenking of strafrechtelijk onderzoek.

Nalatig

Volgens Korver zijn er veel aanwijzingen dat Drent wist wat er gaande was in zijn kinderdagverblijf en daar niet of onvoldoende tegen heeft opgetreden: "De vele meldingen bij de directie, de manier waarop de directie daarmee is omgegeaan, het door de directie gecreëerde intimiderende klimaat binnen het kinderdagverblijf waardoor collega's zelfs geen meldingen meer durfden te doen en ouders die misbruik vermoedden bedreigd werden met een smaadklacht."

Er zijn aan directeur Drent vele signalen gegeven door ouders, zegt Korver, en er is ook een melding gedaan tegen Robert M. door een collega. Tegen die collega zou gezegd zijn "weet je allemaal wel wat je aan het doen bent met je beschuldigingen".

In een reactie stelt Drent dat hij altijd heeft gehandeld volgens de richtlijnen en dat hij nooit nalatig is geweest.

Verantwoordelijk

De ouders willen dat justitie goed uitzoekt wat Drent precies wist. Volgens Korver is het niet aan hem om te bepalen of Drent wist van het misbruik en het moedwillig toedekte. "Dat is nooit aan mij om te bepalen, dat zal uiteindelijk een rechter moeten doen. En mijn cliënten vinden dat ook massaal. Zij begrijpen niet dat dat niet gebeurt."

Volgens Korver hebben de ouders het idee dat het misbruik voorkomen had kunnen worden. "Direct na zijn aanhouding is Robert M. gaan bekennen. Dus als deze meneer nou eens in 2008 was aangehouden dan had hij misschien ook wel bekend. En dan had je heel wat misbruik kunnen voorkomen."

Schadevergoeding

Doordat hij de werkgever was van Robert M., is Drent verantwoordelijk voor wat er met de kinderen is gebeurd. Korver wil daarom namens de ouders een schadevergoeding van hem eisen.

Drent is zelf geen verdachte in de zedenzaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl