NOS NieuwsAangepast

Verdachte Baflo is illegale immigrant

De man die ervan wordt verdacht dat hij gisteravond een agent doodschoot in Baflo is een uitgeprocedeerde asielzoeker. Volgens het Openbaar Ministerie is het aannemelijk dat de 48-jarige hoofdagent is doodgeschoten met een politiewapen. Er zijn geen andere wapens gevonden rond het station waar de schietpartij plaatsvond.

De 25-jarige verdachte is een bekende van de politie. Het is onduidelijk welke nationaliteit hij heeft. Dat is ook de reden dat hij ondanks zijn illegale status nog niet was uitgezet, zei hoofdofficier van justitie Jan Eland op een persconferentie.

Behalve van de moord op de agent wordt de 25-jarige man ook verdacht van de moord op de vrouw van 29 die eerder op de avond werd gevonden in een appartementencomplex. Over de doodsoorzaak zegt het OM uit onderzoeksoverwegingen niets. Het slachtoffer woonde in Baflo en werkte bij de zeehondencrèche in Pieterburen.

Motorrijder

De omgekomen agent was motorrijder bij de verkeershandhavingsdienst en zat bij een aanhoudingseenheid. Onderzocht wordt hoe het kan dat de dader hem kon doodschieten met een politiewapen.

De politie heeft de verdachte nog niet kunnen verhoren. Hij ligt gewond in het ziekenhuis. Bij de schietpartij raakte ook een 22-jarige agente gewond. Met haar gaat het volgens het OM naar omstandigheden goed. Ze mocht gisteravond het ziekenhuis al verlaten. Een 72-jarige omstander die gewond raakte, ligt nog wel in het ziekenhuis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl