2010 goed jaar voor HEMA

HEMA»
HEMA Truus, Bob & Jan too! / Flickr / Creative Commons by-nc

Winkelketen HEMA heeft het afgelopen jaar de omzet licht weten te verhogen. Ook het marktaandeel nam in vrijwel alle categorie├źn toe.

Het bedrijf maakte vandaag bekend dat de omzet met drie procent is gegroeid tot 1,11 miljard euro. Directievoorzitter Ronald van Zetten is tevreden. "Het is een superjaar geweest. We hebben fantastische resultaten behaald in een hele moeilijke markt."

Volgens de topman heeft HEMA haar prijzen kunnen blijven verlagen door de voortdurende groei van de afgelopen vier jaar en heeft de winkel hierdoor haar klanten kunnen behouden.

HEMA opende het afgelopen jaar 51 winkels, waaronder vijftien winkels in Frankrijk, Duitsland en Luxemburg. "Een Nederlands merk als HEMA is een succesvol exportproduct geworden", aldus Van Zetten.

Verlies

Tegelijkertijd leed HEMA wel een fors verlies van 18 miljoen euro, net als een jaar eerder. Beide jaren drukten de financieringslasten, zoals de hoge rente die over leningen moet worden betaald, zwaar op het resultaat. Volgens Van Zetten is het enkel verlies op papier. "Zolang wij kunnen blijven groeien door bijvoorbeeld nieuwe winkels neer te zetten, maakt deze schuld niet uit."

Deel deze pagina

Audio

  • Ronald van Zetten: een superjaar voor Hema CEO Ronald van Zetten is tevreden met de jaarcijfers van Hema. De omzet van de winkelketen groeide met drie procent. Maar het... bedrijf leed wel een fors verlies, van 18 miljoen euro, net als een jaar eerder.

Video en Audio

  • » Het nieuws in 60 seconden (12.30 uur) Video Het belangrijkste nieuws van zondag 20 april 2014.20 apr 2014, 299 keer afgespeeld
  • » Paus: geloof herontdekken Video Gisteravond riep paus Franciscus de gelovigen op om het geloof te herontdekken. Dat deed hij...20 apr 2014, 87 keer afgespeeld
  • » Ruim 50 doden veerboot geborgen Video Duikers vinden steeds meer lichamen in de gezonken veerboot in Zuid-Korea. Er zijn inmiddels ruim...20 apr 2014, 121 keer afgespeeld

Meer video en audio