NOS SportAangepast

Wereldbekerzege Van Rijsselberge

Surfer Dorian van Rijsselberge heeft de WB-wedstrijd om de Prinses Sofia Cup voor de kust van Mallorca gewonnen.

De 21-jarige Texelaar was eerder deze week in zes van de tien reguliere races de beste geweest en begon derhalve als koploper aan de medalrace.

Daarin diende hij alleen Nick Dempsey in de gaten te houden, maar de Engelsman bakte er niets van en werd slechts laatste.

Van Rijsselberge, de wereldkampioen van 2007, gunde de zege aan de ongevaarlijke Mashia Nimrod, zeilde zelf keurig naar de tweede plaats en had in de eindstand een ongekend grote voorsprong van maar liefst 22 punten op de Nieuw-Zeelander Tom Ashley, die het zilver nog van Dempsey afpakte.

"Ik heb de hele week eerste gelegen en dan wil je het ook afmaken. En dat is me gelukt", jubelde Van Rijsselberge.

Bouwmeester niet op podium

Marit Bouwmeester lukte het niet om in haar Laser Radial op het podium te varen. De 22-jarige Friezin had slechts veertien punten achterstand op het goud, maar kon in de medaillerace geen hoofdrol spelen en bleef met haar negende plaats nog net zesde in het klassement.

Steven Lefevre en Steven Krol waren in hun 470-boot bij voorbaat kansloos voor het podium, maar hun sterke optreden in de finalerace (tweede) leverde hen twee plaatsen winst op in de eindstand. De jeugdwereldkampioenen van 2008 werden achtste.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl