NOS NieuwsAangepast

'Dan moet je mensen wel heel erg haten'

Door verslaggeefster Pauline Broekema, in Alphen aan den Rijn

Er komt een dame aangelopen: "Mag ik u vragen wat er aan de hand is? Een schietpartij, zeggen ze, maar dat was toch vorige week?"

Enkele personeelsleden komen uit wijkcentrum De Bron gelopen, met gebogen hoofd. Sommigen zijn in tranen.

Buiten de afzetting staat een vader. Hij sluit zijn dochter stevig in de armen.

Haat

Een man met een fiets is even naar het winkelcentrum gekomen om met eigen ogen te zien wat hij van zijn buurman hoorde. Die ging even wat geld pinnen en zag ineens twee doden liggen. De buurman staat nu weer op de ladder een huis te schilderen.

Een vrouw is in shock. Ze woont tegenover het winkelcentrum en na de schoten is ze er naartoe gerend. Ze kan nog steeds niet geloven wat ze zag. "Al die gewonden, de doden." Ze begint te huilen. "Dat iemand zoiets doet. Dan moet je mensen wel heel erg haten."

Explosieven

Er arriveert een auto van Defensie, waaruit een op afstand bestuurbaar wagentje komt. Het wordt gebruikt in onderzoek naar explosieven. Op de parkeerplaats met auto's, maar zonder mensen, wordt één van de auto's, vermoedelijk die van de dader, onderzocht.

Een ambulance draait het parkeerterrein op. Twee broeders stappen uit. In de hoek van het parkeerterrein staat een brandweerwagen. Het enige geluid dat we horen is het gefluit van de vogels. Vanaf de balkons van de flats die rond het winkelcentrum staan, kijken mensen toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl