Twente kan halve finales vergeten

Voor FC Twente zijn de kwartfinales van de Europa League vrijwel zeker het eindstation. De landskampioen werd bij Villarreal met 5-1 overklast en moet nu hopen op een wonder in de return.

Twente-coach Michel Preud'homme liet Denny Landzaat, Nacer Chadli en Marc Janko op de bank beginnen en koos verrassend voor een 3-4-3 variant.

Aanvankelijk leek dat ook goed uit te pakken. De bezoekers speelden aanvallend en zetten de nummer vier van Spanje vast, al bleven grote kansen uit.

Prima combinatiespel Villarreal

Na een kwartier vond Villarreal het welletjes. Met prima combinatiespel kwam de thuisploeg steeds meer onder de druk uit en halverwege de eerste helft kopte Carlos Marchena raak uit een corner.

Villarreal was ook daarna heer en meester. Nilmar raakte met een prachtig stiftje de paal, maar even later tikte Borja Valero raak en op slag van rust strafte NIlmar zwak verdedigen van Twente af.

De Tukkers, die voor rust Luuk de Jong zagen uitvallen met een enkelblessure, kwamen er ook in het tweede bedrijf niet aan te pas. Het 'kleine Barcelona' tikte er lustig op los en al snel krulde Giuseppe Rossi de 4-0 achter doelman Nikolaj Michailov. Nilmar maakte de stand nog een tikkeltje erger alvorens Janko in de extra tijd de eindstand op het bord zette met een kopbal: 5-1.

Villarreal moet het overigens in de return stellen zonder Gonzalo Rodriguez; de aanvoerder van de Spaanse club hield aan een wilde tackle van Janko een gebroken kuitbeen over.